top of page

Árak és információk

Családi fotózás

Mini csomag

kb. 45 perc fotózás

49 900 Ft

20 db retusált kép

Medium csomag

kb. 60 perc fotózás

59 900 Ft

30 db retusált kép

Premium csomag

kb. 60 - 90 perc fotózás

69 900 Ft

40 db retusált kép

Hogyan készülj a családi és gyermek fotózásra?

A legfontosabb dolog, hogy jól érezzétek magatokat a fotózáson, így tehát olyan ruhát, cipőt, kiegészítőket válasszatok, amit szerettek és a személyiségetekhez illik. Ha például nőként soha nem hordtál szoknyát, nem most van itt az idő ezen változtatni. Feszengeni fogsz benne, idegen lesz számodra az egész, így nem fogsz tudni feloldódni. Fontos az összhang a család tagjainak öltözéke között. Ha szeretnétek, nyugodtan hozzatok 1 váltás ruhát. Ilyenkor ajánlott egy lazább hétköznapibb szerelés (pl. póló + farmer kombináció) és egy elegánsabb (nőknek és kislányoknak ruha, férfiaknak és kifiúknak ing és egy elegánsabb nadrág).

A nőknek ajánlott egy szép smink, mely kiemeli előnyös arcvonásait. Még az egyébként nem igazán sminkelő nők is bátran tegyenek fel egy szolid sminket, mert a felvételek esztétikumához nagyban hozzájárul.

Ha van bármilyen közös hobbitok, amit szívesen viszontlátnátok a fotókon, nyugodtan hozzatok 1-2 rá jellemző kiegészítőt, amennyiben ez megoldható és megjelenítjük a képeken! A gyerekenek pedig 1-2 kedvenc játékát érdemes elhozni, ez hozzájárul ahhoz, hogy fesztelenek legyenek.

Családi fotózások során beállított és spontán képek készítésére is van lehetőség. Ennek arányát Ti döntitek el. Én személy szerint úgy gondolom, mindkettőre szükség van: a beállított képek tökéletesek például a nagyszülőknek ajándékba, ugyanakkor az elkapott pillanatok fejezik ki leginkább a család mindennapjait, azokat a pillanatokat, amiknek nap mint nap részesei vagytok.

És ami a legfontosabb: szánjatok elég időt az előkészületekre, hogy kipihenten és kisimultan érkezzetek a fotózásra!

Hányan jöhettek a családi és gyermek fotózásra?

Ha úgy érzitek, hogy szeretnétek egy rokont vagy barátot is hozni magatokkal a fotózásra, akinek a jelenléte segít nektek vagy a gyerekeknek, hozzátok Őt is bátran. Sőt, négylábú kedvenceteket is elhozhatjátok a fotózásra, ha szeretnétek. Ilyenkor azonban mindig kell még egy segítő társ, aki vigyáz a kedvencetekre, amikor nem szükséges a képeken szerepelnie.

Mi legyen a helyszín?

Bármi, ahol jól érzitek magatokat, vagy jellemző rátok. Ha tanácstalanok vagytok a helyszínt illetően, én is szívesen szolgálok Nektek pár ötlettel. Fizetős helyszínek esetén (pl. belépőjegy, fotó jegy, stúdió foglalási díj) a költségeket Ti álljátok.

Hogyan történik a képek átadása?

A fotózástól számított 1 héten belül elküldöm nektek elektronikus módon a nyers képeket válogatásra (kisebb felbontásban, középen átfutó vízjelellel). Innentől számítva Nektek is 1 hetetek áll rendelkezésre ahhoz, hogy elküldjétek nekem a retusálásra kiválasztott képeket. Ettől számított maximum 2 héten belül pedig már a retusált, nagy felbontású képeket adom át Nektek elektronikus formában.

Mit jelent a kép retusálása?

A nyers képeken először a kép egészét érintő módosításokat végzek, amellyel a rám jellemző stílust alakítom ki a képből. Ez magában foglalja például a fények, árnyékok, színek, kontraszt módosítását, a kép kiegyenesítését, esetlegesen vágását. Ezután történik a helyi módosítások alkalmazása, például a bőr hibáinak alap korrigálása, szem alatti karikák, táskák eltüntetése. Fontos tudnivaló, hogy a fénykép nagy mértékű manipulálását, például a test alakformálását, nem tartalmazza az ár, viszont igény esetén, felár ellenében kérhető.

Van-e lehetőség további képeket kérni?

Természetesen van lehetőség a csomagajánlatokon felüli képeket kérni. A Mini csomagban szereplő képmennyiségen felül 2500 Ft/db áron, a Medium csomagban szereplő képmennyiségen felül 2000 Ft/db áron, a Premium csomagban szereplő képmennyiségen felül 1500 Ft/ db áron kérhetsz további képeket kidolgozásra.

bottom of page