Lifestyle Családi Fotózás
top of page
  • Szerző képeAdrienn Péter

Lifestyle Családi Fotózás

Lifestyle Családi Fotózás: Több, Mint Csak Egy Kép - Egy Egész Történet


A szülők számára semmi sem értékesebb, mint megörökíteni a családi pillanatokat. A hagyományos beállított fotózási stílus sokak számára túl merevnek és kényelmetlennek tűnhet. Szerencsére egyre népszerűbbé válik a családi lifestyle fotózás, amely magában foglalja a valódi élet pillanatait, természetes környezetben. Íme néhány ok, amiért érdemes lehet ezt a lehetőséget fontolóra venni:

1. Természetesség és spontaneitás

A lifestyle családi fotózás az élet valódi pillanatait örökíti meg. Nem kell erőltetett pózokat felvenni vagy idegeskedni a tökéletes mosolyért. A gyerekek szabadon játszhatnak és kifejezhetik önmagukat, miközben a fotós az élet legszebb pillanatait rögzíti.


2. Tökéletlenül tökéletes

A legtöbb szülő legnagyobb félelme, hogy a gyerekek nem fognak együttműködni a fotózáson, és nem fognak mosolyogni a kamerába. Nem kell minden képnek tökéletesnek lennie. De mi is az tökéletes? Néha a legjobb pillanatok azok, amikor a gyerekek éppen nem figyelnek a kamerára. A lifestyle családi fotózáson készült fényképek tökéletlenül is tökéletesek, hiszen rólatok szól.


3. Játékos megközelítés

Hagyjuk, hogy a gyerekek játsszanak és élvezzék a lifestyle családi fotózáson töltött időt.. Olyan játékokat is be lehet vetni, amelyek természetesen mosolyt csalnak az arcukra, el lehet hozni a kedvenc játékaikat, de a stúdiókban is számos kellék rendelkezésre szokott állni.


4. Egyedi történetmesélés

Minden családnak megvan a saját története, és a lifestyle fotózás lehetőséget ad arra, hogy ez a történet valóban életre keljen a képeken keresztül. A hétköznapi pillanatok, egy játékkal fűszerezett fotózás hihetetlenül sokat elárulnak egy családról, és értékesebbek, mint bármilyen beállított fotó.


5. Természetes fény használata

A természetes fény használata lehetőséget ad a felszabadult hangulat megteremtetésére. A természetes fény egyik nagy előnye, hogy gyakran lágyabb és melegebb hangulatot teremt, mint a mesterséges fényforrások. Ezen túlmenően pedig nincsenek zavaró vakuvillanások sem, amelyek nemcsak a gyermekeket vagy a házi kedvenceket ijeszthetik meg, de egy felnőtt számára is kissé szorongást keltő lehet.


6. Személyre szabott környezet

A lifestyle fotózás lehetővé teszi, hogy a család a kedvenc helyszíneiken legyen, ahol jól érzik magukat és természetesen viselkednek. Ez lehet akár egy szabadtéri helyszín, de akár a család saját otthona is. Ez különösen újszülött babák fotózása esetén kulcsfontosságú, hiszen nem szükséges kitenni a picit és az egész családot annak a tortúrának, amit egy fotóstúdióba való oda-vissza utazás, rákészülés jelent. Több időt is ráfordíthatunk akár a fotózásra, főleg, ha valami éppen nem úgy sikerült, hiszen nincsen az a sürgető érzés, hogy már nemsokára lejár a stúdió foglalásunk, és jön utánunk a következő család.


+1. Házikedvencekkel is jó móka!

Ha a házi kedvenceidet sem szeretnéd kihagyni a fotózásból, akkor tökéletes választás lehet a lifestyle stílus. A kutyusok, cicusok számára is fontos, hogy jól érezzék magukat a fotózáson, ezért érdemes készülni nekik pár jutalomfalattal, illetve kedvenc játékaikkal. Akárcsak a gyerekek esetében, őket is nyugodtan hagyjuk kibontakozni - természetesen a résztvevők és a berendezések épségét szem előtt tartva - így jópofa bolondozós, játékos felvételek, illetve meghitt gazdis fotók is születhetnek.


A családi élet sokszínűségét és varázsát nehéz szavakba önteni, de a lifestyle fotózás segít abban, hogy ezeket a pillanatokat megörökítsük és megőrizzük. Bárhol is történjenek ezek a pillanatok - otthon, szabadban vagy fotóstúdióban - a fontos az, hogy a család kényelmesen és felszabadultan érezze magát, és ezt a természetességet tükrözzük vissza a fényképeken. Kedvcsinálónak pedig hoztam néhány olyan fotót, amelyek nem a klasszikus, fegyelmezetten kamerába nézős-mosolygósak, mégis felbecsülhetetlen és megismételhetetlen pillanatokat őriznek meg, amelyekről bátran állíthatom, hogy évek múlva is szívesen nézik vissza a családok.






Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page